Επιστολή διαμαρτυρίας της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου στο ΥΕΝ για το ΠΑΝΟΡΑΜΑ - Οι τρεις άμεσες λύσεις που ζητά

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Καρύστου στην αποχώρηση του πλοίου ΠΑΝΟΡΑΜΑ από τη γραμμή Ραφήνα - Μαρμάρι στα τέλη Ιουλίου καθώς στις 31-7-2024 συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου συζητώντας μεταξύ άλλων και το συγκεκριμένο θέμα. 

Ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Σπύρος εισηγήθηκε:

Όπως γνωρίζετε σήμερα 31/07/2024 διακόπηκαν τα δρομολόγια του πλοίου ‘ΠΑΝΟΡΑΜΑ’ που εξυπηρετούσε την ακτοπλοϊκή γραμμή Μαρμάρι – Ραφήνα και το πλοίο πλέον θα εξυπηρετεί άλλη γραμμή εκτός της περιοχής μας. Η απόφαση αυτή της πλοιοκτήτριας εταιρείας SMARTLINES και του ΥΕΝ προκάλεσε την αγανάκτηση του λαού της Καρυστίας γιατί επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημία στις τουριστικές και τις εμπορικές δραστηριότητες στις περιοχές της Καρύστου και του Μαρμαρίου.

Ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας ήδη είχαμε ζητήσει από το ΥΕΝ την αύξηση των δρομολογίων ακτοπλοΐας στην Καρυστία, δηλαδή να εκτελούνται περισσότερα δρομολόγια στην Γραμμή Ραφήνα-Μαρμάρι ώστε να ανταποκριθούμε στις διαρκώς αυξανόμενες τουριστικές απαιτήσεις της περιοχής μας και αντί αυτού λάβαμε μείωση δρομολογίων και μάλιστα εν μέσω τουριστικής σεζόν.

Ως εκ τούτου προτείνω να αποσταλεί μία επιστολή διαμαρτυρίας προς το ΥΕΝ και τον αρμόδιο Υπουργό με τα αιτήματα μας, ώστε να αποφύγουμε την μεγάλη οικονομική ζημία που συντελείται στον τόπο μας, έστω και την ύστατη στιγμή με την οποία θα ζητάμε άμεσα τα παρακάτω:

1. Να επιστρέψει ΑΜΕΣΑ το ΕΓ/ΟΓ ‘ΠΑΝΟΡΑΜΑ’ στην δρομολόγηση Μαρμάρι –Ραφήνα, η οποία διακόπηκε με ευθύνη της εταιρείας και την σύμφωνη γνώμη του ΥΕΝ.

2. Ή να αυξήσει ΑΜΕΣΑ το πλήθος των δρομολογίων η Πλοιοκτήτρια Εταιρεία στο ΕΓ/ΟΓ ‘EVIASTAR’ τα τριήμερα έως τις 8/9/2024.

3. Ή Να υπάρξουν ΑΜΕΣΑ τα τριήμερα έως 8/9/2024 επιπλέον δρομολόγια μεταξύ Ραφήνα - Μαρμάρι με την συνδρομή ακτοπλοϊκών εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται από το Λιμάνι της Ραφήνας πχ. FastFerries, GoldenStarFerries, Seajets.

Όλοι οι σύμβουλοι συμφώνησαν με τον πρόεδρο της Κοινότητας ότι ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός των τουριστών που επιθυμούν να ταξιδέψουν προς την περιοχή της Καρύστου και του Μαρμαρίου και ήδη τα εκτελούμενα δρομολόγια δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις των ταξιδιωτών.

Συμφώνησαν επίσης με την εισήγηση του προέδρου ζητώντας να σταλεί άμεσα η επιστολή διαμαρτυρίας προς το ΥΕΝ και τον αρμόδιο Υπουργό, ώστε να αποφευχθεί μία μεγάλη οικονομική τουριστική και εμπορική ζημία στην Κάρυστο και το Μαρμάρι.

Το Σώμα των Συμβούλων αποφάσισε ομόφωνα:

«Ο Πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου της Κοινότητας Καρύστου, Συμφωνούν και αποστέλλουν προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τον κο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας για την διακοπή των δρομολογίων του ΕΓ/ΟΓ ‘ΠΑΝΟΡΑΜΑ’ στην ακτοπλοϊκή γραμμή Μαρμάρι – Ραφήνα, ώστε να αποφευχθεί η οικονομική τουριστική και εμπορική ζημία των περιοχών Καρύστου και Μαρμαρίου, εξαιτίας της μείωσης των δρομολογίων».

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας για τη διακοπή των δρομολογίων στη γραμμή Ραφήνα - Μαρμάρι:


 

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.